Tajna dijeta spajala se na Hop

Tajna dijeta spajala se na Hop

Odmakni, kronuti. Udari cestom, makara. U gradu ima novu slatku poslasticu - i kolačići su napravljeni ... CRICKETS. (Čujete li da je ta neugodna tišina još ispunjena cvrkutom?) Yup, Megan Miller, osnivač upravo pokrenutih Bitty Foods, ukrašava pečene robe napravljene od stvarnih Jiminysa. Ali daleko od voyeurizma Faktor straha-esencijalni pothvat, Miller zapravo kuha s jezivim crawlies pomoći spasiti planet. Budući da su kukci naizgled iznimno visoki u bjelančevinama i imaju ekološku prednost da budu jeftini i jednostavni za podizanje - Miller tvrdi da bi mogli riješiti buduće probleme s nestašicom hrane. Također, umjesto da pokuša prodati Ameriku na ideju da pukne leggy bube u usta, Miller ih macerira u fini prah za pečenje. Ovdje razgovaramo s urednikom koji je postao progresivan kuhar - koji je u ožujku održao TED Talk na temu - kako je počela jesti insekte na prvom mjestu, prehrambene prednosti njezine prehrane i kakvi zrikavci stvarno okus.

Povezano: Tajne mršavih (slastičara) kuhara: žena iza mamofukovih slatkih obroka

3

Kako je sve počelo?

Vrativala sam se oko Latinske Amerike i jugoistočne Azije, a one kulture jedu insekte. Počela sam razmišljati o tome zašto mi ne činimo, a meni se činilo da imamo kulturnu pristranost koja bi se mogla nadvladati ako bismo zamijenili insekte u privlačniji oblik. Zato sam počela gledati na Internet i vidjela da u Americi postoji već podzemna zajednica ljudi koji jedu insekte i koji su govorili o tome kako to rade. Saznao sam o okretanju insekata u prah iz dubokih kutova Interneta pa sam ga počela iskušavati.

Koji je bio prvi kukac kojeg ste jeli?

Prvi put sam pojeo insekte koje sam ih slučajno pojela u obliku koktelne rimske soli koju sam imao u Oaxaci u Meksiku. Bila je to mješavina čilija i sol i nešto poput kvasca ili larvi koja je bila pržena i utemeljena u prahu, i bilo je ukusno. Ali kad sam prvi put pokušao to učiniti kod kuće, moj prijatelj i ja smo otišli i kupili neke šumske pasmine iz trgovine za kućne ljubimce. Provodili smo probno vođenje i bilo je apsolutno odvratno jer su zametci bili u tlu, tako da ih nije moglo jesti posve sirovo.

Recite nam o imenu "Bitty". Kako ste to uspjeli?

Htjela sam pronaći ime koje je navelo na insekte i nešto sitno i slatko, ali nisam htio da je stvarno jako lud. Igrao sam s nekim drugim imenima. Prvo ime bilo je "Grub", što sam smatrala smiješnim dvostrukim čuvarom. Ali bilo je previše bruto, znate? Htio sam učiniti nešto prijateljski, pa čak i malo ženski jer mislim da bi to bilo stvarno dobro za mame i djecu. Htio sam da to bude stvarno lijep kulinarski proizvod bez naglašavanja gnjavaže jako puno.

Povezano: Tajni život naših šest omiljenih blogera

1

Ok, pa kako razbiti cvrčake u prah?

Sasušemo ih sve dok se u osnovi ne rušite u rukama, a zatim kombinirate prašak s ostalim sastojcima bez zrna kako bismo ljudima pružili doista ugodnu brašnu za pečenje. Nisam siguran je li to prva smjesa za pečenje bez zrna, ali je potpuno paleo i zbog toga što je paleo također gluten-free. Kombiniramo kriket bocu sa svim stvarima koje trebate napraviti dobre kolače, kruhove i palačinke. Uglavnom ga upotrebljavam za pečene proizvode, ali možete je koristiti i za druge namjene kao što je pileće piletine.

Dakle, što točno ukazuje kriket u svakom slučaju?

Prije svega, insekti imaju mnogo različitih profila okusa. Postoje neki insekti koji su mnogo zanimljiviji od drugih. Kriketi su svojevrsni travnati degustacije kada su sirovi, ali ih zapravo ne želite jesti, jer tekstura nije sjajna. Ali ako kuhate ili pušite krikete, onda su prilično poput škampi.

Povezano: 13 glutena stranih receptura

Koja je prehrambena vrijednost cvrčaka?

Suhom težinom, kada sušeni pečeni cvrčci, imaju oko 70 grama proteina po šalici i oni su prilično visoki u masti. Imaju dobre masti koji čine oko 18 posto svoje prehrambene vrijednosti, a ostatak je vlakno. Dakle, oni su vrsta savršene ravnoteže hranjivih tvari.

Zvuče sasvim punjenje!

Da, u potpunosti! Mislim, šalicu za šalicu, cvrčci imaju istu količinu proteina kao i govedina. 70 grama bjelančevina je vaš potpuno preporučeni dnevni iznos za odrasle, ali mislim da ne biste jeli šalicu brašna po žlicama. Morate ga staviti u recept. No, viziju koju imam jest da ćemo moći napraviti hranu koja bi bila tretirana u hranjivim proizvodima. Dakle, sada, ako jedete kolačić, jedete samo šećer bombu koja nema prave nutritivne vrijednosti. Ali kolačići koje stvaram su cijeli kompleks hranjivih tvari. Tako bi mama mogla biti poput: "Pa, moj klinac zapravo ne želi jesti meso ili bjelančevine, ali ovaj kolačić je prilično dobra doza bjelančevina ovdje."

1

Leave a reply

72 − 69 =