Službeno smo sve samo zaplijenili kokosovom vodom

slika

Fotografija: Getty

3

Prošlog smo tjedna izvijestili o mogućnosti da ulje kokosovo postigne zasićenje, sada njegova još popularnija rođakinja, voda sa kokosom, može se suočiti s istom žalosnom sudbinom, ili barem biti odbačena od svog superfood statusa. U New York Times ' najnoviji obrok Michael Moss "Što je u njemu?" serija, autorica Sol, šećer, masnoća dekonstruira prehrambenu vrijednost pića i analizira li to stvarno vrijedno hiper-i 400 milijuna dolara u globalnoj prodaji koju sada ulazi u godinu dana.

Povezano: Je li ulje bundeve ulje slijedeća kokosovo ulje?

Kao što ste već nagađali, bistra tekućina (a ne mlijeko) mladih, zelenih kokosa nije u stvari čudotvorna voda koju je nekada reklamirao. Kad je kokosovo vode prvi put došlo na scenu, reklamirao se kao super hrana bogata hranjivim tvarima koja bi mogla spriječiti viruse i bolesti. Zatim, prema puta, nutricionisti koji su ga spalili i tvrtke kokosovih voda kao što je Vita Coco počele su ga marketingirati kao elektrolitno bogato i hidratantno sportsko piće. Nakon što je tužba za klasnu akciju iz 2011. godine utvrdila da je ta tvrdnja bila velika pretjerana, Vita Coco je morala promijeniti svoju PR strategiju. Sada se pretvorila u uzbudljivu alternativu vode s mnoštvom novih okusa (mmm espresso).

Povezano: Zašto cijela dijeta preuzima Instagram

To ne znači da voda od kokosa nema nikakvu nutritivnu vrijednost, sadrži fer količinu kalija, magnezija i kalcija, a mnogo manje šećera od ostalih voćnih napitaka. Moss kaže da je bacanje kokosovog vode jednako jesti bananu i popiti čašu vode. Dakle, ako vam ne smeta cijena i volite okus, zašto ne? Samo nemojte očekivati ​​da će izliječiti vašu mamurluk ili spriječiti prehladu. Kao škriljac kaže: "Postoji samo jedan čvrsti razlog za piti kokosovu vodu: okus."

Related: Zašto je javor vode vodu nove kokosove vode?

Ako tražite nadomjestak za čudo pijenje, sljedeći do tanjure je javorovska voda. Najnovije prirodno piće koje se pojavljuje u prolazu zdrave hrane još je jedan eliksir bogat nutrijentima koji se prodaje kao da ima mnoštvo zdravstvenih prednosti. Morat ćemo samo pričekati i vidjeti jesu li te tvrdnje posljednje ili ako će biti uklonjene, stilu kokosovog voda.

1
1

Leave a reply

6 + 2 =