Prolio sam gužve strancima na besplatnim web-terapeutskim mjestima

slika

Showtime

Vrijeme ispovijedi: Već više od 20 godina bio sam u terapiji za razgovor (počeo sam s 15 godina - danas sam 37). Ne, nisam ponosan na to - to je neodređeno neugodno, ta predanost koju sam napravio da se pokloni na oltaru svojih najdubljih pitanja.

3

Idem na terapiju jer moram, jer to radim toliko dugo da se jedva sjećam kako je to bilo ne da imam tu ugodnu, maternicu kao malu sobu da se na tjednoj bazi. Terapija je postala uobičajeni dio moje pjesme i plesa samozavaravanja, unatoč tužnoj istini da nisam vidio tona napretka kada je riječ o mojim borbama s depresijom, odnosima i drugima. Iskreno govoreći, svi ti prethodno navedeni duboki problemi još uvijek su vrlo živi i udaraju, terapija je prokleta.

Povezano: Kupnja za savršenim terapeutom

Pa kad sam čuo za besplatne "Internet terapije" web stranice, bio sam znatiželjan. Može li mi prenijeti guzu strancima bez licnosti na mrežnu poruku ili chat sobu možda usporediti s "stvarnom" terapijom? Dr. Paul Hokemeyer, ovisnik iz NYC-a i obiteljski terapeut, sumnjičava. "Terapija koja mijenja život ljudi je zamršen proces", kaže on. "Dijalog koji se javlja online je mnogo plitki i prolazniji. To je kao uspoređivanje umjetnog zaslađivača s medom ili instant kave za sporo pivo."


Sumnjala sam koliko, ali željela sam vidjeti sebe.

1. TERAPIJA: Talktala.com

Talktala.com je slickest od tri mjesta koja sam pokušala. Ima najprivlačnijeg dizajna, a korisno pruža slike simpatičnog izgleda svog popisa on-line terapeuta koji čekaju, s napuhanim dahom, kako bi mi pomogli. Misija web stranice? Jer "svatko ima [u] realnom vremenu, jednostavnom i pristupačnom pristupu profesionalnom savjetu kad god i gdje god nam je potrebna".

Talktala nudi plaćenu mrežnu potporu od besplatnih online terapeuta - košta 9 $ za sjednicu "početne pomoći"; 29 dolara za uslugu "chat za tjedan dana" na kojem se možete prijaviti, da, e-razgovor s terapeutom jedan na jedan tjedan; i 29 dolara za 30-minutnu videorazgovor na terenu s terapeutom po vašem izboru. Web mjesto također uključuje besplatne forume terapeutima kojima korisnici mogu emitirati svoje mentalno-zdravstvene izazove; terapeut će odgovoriti na najviše 5 postova po korisniku prije nego što naplati naknadu.

1

MOJ IZBOR: FOMO Socijalna usporedba

Odlučio sam pogoditi Talktaline slobodne forume. U forumu "Kako upravljati stresom i depresijom", iznijet ću odluku o tome kako me strah od propuštanja i socijalna usporedba čini bijednim (hej, to je istina). Pišem: "Ja se stalno uspoređujem s drugim ženama - ne samo ženama koje poznajem, već prijateljima prijatelja, poznatim ljudima itd." prije nego što priznam da je moj život u redu, osim moje opsesivne potrage za "stalno razmišljam o tome koliko malo imam u usporedbi s nekim prijateljima i poznanicima (pogotovo kada je u pitanju moj ljubavni život)".

Terapeut nazvan Regina M. odgovara na moj post u roku od nekoliko sati. "Danas je tako teško biti žena u našoj kulturi", piše ona. "To je savršeno normalno usporediti ... to je ono što radimo najbolje kao ljudi. Zvuči kao da se boriš sa svojom vlastitom vrijednošću. Postoje li razlozi zbog kojih biste se sumnjali u sebe?"

Napiši natrag da nemam "razloga" sumnjati u sebe - umjesto toga imam uzbudljive smrdasbord vaših prosječnih dnevnih depresivnih tendencija i niskog samopoštovanja, jippee! Objasnio sam da sam godinama bio u terapiji i pokušao s liječenjem od milijun vrsta.


RJEŠENJE (ILI NEZABORAVANJE)

U redu, tako da odgovor terapeuta izgleda pomalo ... osnovno. Nisam mnogo više očekivao, iskreno, pa nastavljam razmjenu, objašnjavajući više pojedinosti o mojoj povijesti mentalnog zdravlja. Čudno je zadovoljavajući svaki put kad dobijem obavijest e-poštom koja me upozorava na Reginine odgovore, a nešto je oslobodilo anonimno prolijevanje guze bez osjećaja brige o tome kako "pogledam" drugoj osobi.

Ipak, kao što je naš povratak i naprijed vjetrovi dolje, osjećam potpuno oslabljen. Kao što je to predložio dr. Hokemeyer, moje iskustvo Talktala osjeća se kao Self-Reflection Lite - nije dovoljno duboko da pruža pravi uvid. Ne, ionako, za mene - terapija novorođenčeta mogla bi pronaći Reginin savjet koji osvjetljava.

slika

Getty Images

2. TERAPIJA: MyTherapyCouch.com

MyTherapyCouch prilično šarmantno naziva "socijalno savjetovalište". Dakle ... to je kao da je Facebook imao dijete s uredom virtualnog stezanja! Ili nešto!


Kao i Talktala, MTC ima besplatne forume na kojima korisnici mogu otisnuti svoje probleme, ali ako želite profesionalne stručnjake (aka "Direct Counseling"), trebat ćete iskušati novac. Postoje razne naknade povezane s mnogim vrstama e-terapije na web mjestu - "Konzultacije putem e-pošte", "Terapija e-pošte", "Privatna terapija" i "Jednokratno savjetovanje".

OBAVIJEST KOJI SE NALAZI: Usamljenost

Ponovno se odlučim za slobodne forume. Sekcija "Depresija" MyTherapyCouch je druga najpopularnija, s 481 niti. Pokušavajući se skočiti i krenuti s nekim povratnim informacijama, postavljam da je riječ o novim zajednicama. Također pišem: "Upravo sam se preselio 3.000 milja diljem zemlje, natrag u moj rodni grad, u mrtve zime na istočnoj obali. ... Imala sam depresiju od 16 godina (već sam u kasnim tridesetima ) i čini se da zaboravljaju da ne samo magično odlaze [nakon preseljenja]. "

RJEŠENJE (ILI NEZABORAVANJE)

Prolazi sat vremena. Nekoliko sati. Dan. Nakon 24 sata ponovno provjeravam post, ali još uvijek nitko nije odgovorio. Zato sam skočio na drugu ploču (onaj koji bi trebao čestiti stvarni terapeut) i pokušajte objaviti u "Relationships Umjesto "Obitelj".


Ovoga puta, pogađam kako je frustrirajuće da se osjećaju kao 37 i pojedinačno. "Ne mogu se uhvatiti pauze kada je u pitanju datiranje i ljubav", pišem. "Ja Internet-datum je poput ludog ... ali to se ne vraća ... [dečki koje volim] nisu u meni ili su ambivalentni ... i dalje se isisam u sketchy, go-nigdje možda-odnosa . Pomozite?"

Ponavljam, čekam na korisne i suosjećajne odgovore da se uključim. Ponovno počinjem shvatiti da mogu zauvijek čekati. (Ima li koga tamo?!)


Konačno, nakon devet dana (!), Novakinja MTC-a se sažaljuje i odgovara na moju molbu, ali njezin je odgovor - dobro, recimo da je manje nego zadovoljavajući: "Ako dođe vrijeme da se osjećate u ' samo pomislite da će netko biti tamo po strani, ako ne ljubavnica, možda prijatelj koji doista živi s vama "[sic].


Uredu onda! Idemo dalje.

slika

Getty Images

3. TERAPIJA: Blahtherapy.com

Blahtherapy je mjesto koje je prvo izazvalo moj interes za čudnim svijetom e-terapije. Prilično je jedinstven u svom pristupu - uz nudeći "potpuno anonimne" usluge prave terapeute za 25 dolara ("Nitko ne može znati tko ste, nitko vam ne zna da dobivate terapiju"), web mjesto ima "privlačnu / slušnu" privatnu chat funkciju koja spaja anonimne strance koji žele probiti strancima koji žele slušati. Zašto? Jer, kako objašnjava web mjesto, "dijeljenje i povezivanje s drugim strancima koji prolaze kroz borbe poput vas [sic] pruža veliku utjehu svakome tko treba liječiti ili prijatelja".

OBAVIJEST U KOJEM JE ADDRESSING: Više samo-usamljenosti

Želim isprobati anonimnu ventilaciju, jer izlijevam svoje tajne nekom rando koji dobiva zvukove "slušanja", doduše, strašan.

Prije skakanja, moram se suočiti s pomalo zastrašujućim odricanje od odgovornosti: "Otplinjavanje strancu može biti nevjerojatno opasno ako ste u vrlo mentalno osjetljivom stanju. Ulaskom u chat možete shvatiti da BlahTherapy nije odgovoran za dane savjete".

Prvi put kad pokušam otvoriti zrak, na "slušatelja" pod nazivom "Planina s velikim kapacitetom", smatram ga neugodno - ne znam je li on ili me čeka da počnem, ili ako trebam čekati uvod ili što. Nakon što postavim kratki monolog o osjećaju izoliranom, vidim da moj novi tip piše odgovor, ali onda se moja internetska veza spušta prije nego što mogu uhvatiti odgovor.

Vraćam se nekoliko dana kasnije, a konačno imam uspješnu chat s članom pod nazivom "Posebna nagrada". Otkrivam, nakon što sam se ponovno osjećao izoliranim post-moveom, da je moj novi prijatelj ženki, a sve od 19. Ona kaže da već tjedan dana čeka na mjestu, jer sudjeluje u razgovorima, kao slušatelju i venter, pomaže joj. Zašto? Jer pomaže drugima (aww).


Kad izražavam frustriranost zbog toga što nemam tone prijatelja u mom rodnom gradu, rekla je: "Stvarno sam sramežljiva, ali mislim da ako se samo malo gurnete da pronađete ljude sličnih interesa, to će biti korisno." Predlaže i nekoliko web mjesta na kojima mogu naći ljude slične ljudima (meetup.com i not4dating).


RJEŠENJE (ILI NEZABORAVANJE)

Završit ću razgovor s "Special-Reward" o životnim stvarima - našim poslovima, mjestu, nekoliko "puzanja" s kojima se ona susrela - oko 45 minuta. Dok moj novi prijatelj sa sjedištem u Coloradu zasigurno nije terapeut, osjeća se slatko i iskreno, povezujući se s ovakvim strancem. Kad, međutim, pita moju dob, bacam se - čini se da bi BlahTherapy mogla biti usmjerena na daleko mlađe ljude od mene.

Sve u svemu, moja iskustva na web stranicama bila su intrigantna, ali ne i bezumno - nitko od slobodnih foruma nije se osjećao opremljenim kako bi mi pomogao da se zaronim u stvarne probleme. Osjećali su se više poput društvenih prodajnih mjesta nego resursa mentalnog zdravlja. Dr. Hokemeyer izražava veliku zabrinutost zbog web stranica kao što je BlahTherapy, gdje "neobučeni profesionalci daju savjete drugim osobama".

"Postoji samo previše mjesta za štetu", napominje. I ne mogu se složiti s njegovom procjenom da se "duboko ukorijenjena i trajna emocionalna pitanja i veze ne mogu adekvatno riješiti putem online terapijskog odnosa. Trajna promjena zahtijeva ljudsku vezu koja se ne može zamijeniti tipkovnicom i zaslonom računala".

Valjda je natrag na kauč za mene. (Kućni kauč u poslovnom prostoru, to jest.)

1

Leave a reply

− 4 = 1