Preživio sam 10-dnevni detoks

slika

Getty Images

Osjećao sam se "isključeno".

3

Prije mjesec dana, to me je potaklo na ukrcaj na 10-dnevni čišćenje. Nisam pokušavao izgubiti težinu da bih izgledao najbolje za NYFW; Nisam se pokušavao nadoknaditi za jelo brze hrane na svakom obroku ili pijanjem svake noći.

Moje su pritužbe niske kvalitete. Počeo sam se skliznuti u neke loše navike: malo previše vina malo previše redovito, kasne noći zalijepljene na moje računalo, grickanje češće nego uravnotežene obroke i klizanje u nekim proizvodima glutena kada su me uputili moj GP kako bi ih izbjegli što je više moguće. Pojavio sam se iz prakse uzimajući svoje vitaminske dodatke na redovne, a ogroman pitanje za nekoga tko slijedi vegansku prehranu (znam, loše). A moja kava bila je izvan kontrole. Ukratko, trčao sam prazno, iscrpljeno i osjećam "meh". I nakon borbe protiv gripe, strep grla, i nekoliko božanskih užasnih prehlada, bilo je jasno da je moj imunološki sustav također plakala ujaka.

Znači, čišćenje soka od sudara će učiniti trik, zar ne?

Ali nisu svi detoksifici stvoreni jednaki. Odlučio sam otići Rizik šećera u krvi 10-dnevni detox, koju je dizajnirao dr. Mark Hyman, liječnik NYC-a specijaliziran za prehranu. Bilo bi to više od brzog popravljanja. Premisa: eliminirati svu hranu, piće i navike povezane sa širenjem šećera u krvi, u konačnici stavljajući zaustavljanje na sve moje žudnje i dajući mi tijelo RR koji je trebao ponovno podizanje sustava i oporavak. Ukratko, vratit ću se na osnove, i dajući moju prehranu i svoj život potrebni remont.

I ovdje je klinčica: to bi mi bilo dopušteno jesti.

Općenito, dobro jedem. Pratim biljnu vegansku prehranu, izbjegavam gluten za probavne razloge i izabrat ću tanjur povrća i humusa nad Tofurkeyom bilo koji dan u tjednu. Ali učinio sam sok čišćenja, a samo je trajao dan prije zaključivanja da zeleni sokovi čine prekrasne zalogaje, a ne obroke. Djevojka mora jesti - osobito uoči modnog mjeseca ludilo.

Brzo naprijed do 10 dana kasnije: Moja je koža bila bistra, spavala sam solidan osam sati noći, jedna šalica kave učinila je posao koji je trebao učiniti, moji probavni problemi i nadutost su svi nestali. I da, osjećala sam se malo upaljačem, a moja je odjeća malo labavija. Postoje aspekti detoksije koji su bili teški, ali sam se pojavio osjećaj bolje nego što sam učinio kad sam ušao. I što je još važnije - ja sam to učinio. Nisam skliznuo, i zbog toga sam mogao žeti sve prednosti uklanjanja mojih raznih bolesti. Zašto? Zato što je rješenje za detoksikaciju šećera u krvi upravo to-a riješenje. Naglasak je održivo zdravlje i uvođenje pozitivnih, dugoročnih navika, dok se mnogi od najpopularnijih detoksika i čišćenja stvaraju s ugrađenim ciljem. Drugim riječima, prilično sam uvjeren da je Beyoncé prestao kucati limunov sok s kajennom paprom kad je izgubila težinu za Djevojke iz snova.

1

Ovdje su točni aspekti Rješenja šećera u krvi koji su ga razlikovali i boljenego većina crash-and-burn pročišćava vani, i kako ja još dobila rezultate bez osjećaja apsolutno bijedan 10 dana ravno.

Mene je dopušteno jesti. Dobro.

Tri obroka dnevno, zapravo, između zalogaja. Dr. Hyman pruža vrlo detaljan izbornik s izvrsnim receptima koji će se svakodnevno pratiti, a oni nisu okusili poput travnjaka ili me ostavljali da se osjećam slabo. Neki od mojih favorita uključuju tajlandski bibimbap napravljen s "rižom" cvjetače i salatom od makadam sjemenki suncokreta, koji zvuči brutalno, ali je potpuno nevjerojatan. Također, krastavci u mojoj jutarnjoj smoothie? Osvježavajuće otkrivenje.

Ali meni nije bilo dopušteno jesti određene stvari.

Tijekom 10 dana sam morao ukloniti sve žitarice - čak i gluten-free go-tos, poput quinoa i smeđe riže. Šećer je bio izvan granica, a prirodni slatkiši i škrobovi također su bili stavljeni na zaključavanje - bilo mi je dopušteno posluživanje voća u mojoj glatkoj doručci i samo malu količinu škroba povrća kao što su squash i krumpir. Grah i mahunarke bili su bez ograničenja, što je, za vegana koji treba proteine, malo zastrašujuće.

Razumijevanje? Škrobovi, šećeri i hrana bogata ugljikohidratima obično uzrokuju širenje šećera u krvi, što može kasnije uzrokovati cravings i energije. Osim toga, grah i mahunarke mogu biti prilično grubi na probavnom sustavu i jedini način da točno znaju što izaziva probleme s probavom i probavom je da se riješite svih čimbenika i kasnije ih kasnije ponovo uvesti. (U mom slučaju, saznao sam da je slanutak i ne dolazimo u velikim količinama, tako da sam već ograničio moju humusnu potrošnju od binge-levels do normal-ish.)

Bilo je teško ograničiti toliko hrane, osobito u početku. Ali jednom sam to napravio kroz nekoliko dana bez da se osjećam grčevito i napuhano i shvatila da sam zapravo (uzdah!) ne gladujući, ostatak programa nije vidio kao problem.

I da, bio je restriktivan na neke načine, ali u usporedbi s zamjenom različitih zelenih sokova, ja sam se jedeo kao kraljica.

Još uvijek sam uzimala hranjive tvari.

Nazovite me ludim, ali nisam siguran da javorov sirup, cayenne i sok od limuna pružaju sve bitne vitamine i minerale funkcionalne odrasle ljudske potrebe. Dobio sam dodatke i uputio ih da svakodnevno uzimam dodatne. Dobar asortiman u nastavku uključuje omega-3 (prirodno pojačavanje raspoloženja i izvrsno za kožu, kosu i nokte), vitamin D (za koji većina odraslih - a posebno stanovnika grada - treba pomoć), Vitamin B-12 što sprečava niz problema anemije do umora i može biti problematično za vegane i vegetarijance da se nađu u njihovoj prehrani) i magnezij (pomoć pri regulaciji krvnog tlaka i čvrstoću kostiju). I nakon toga tako loše o uzimanju svojih dodataka svaki dan, program konačno nogom moj žao stražnji kraj u opremu. Nepotrebno je reći, sada osjećam bolje svjetove da sam osigurao da je moja potrošnja hranjivih tvari na mjestu.

slika

Getty Images

Da, morala sam odreći kavu.

Hladno puretina. I bio sam 175% siguran da je svako pravilo na programu, to je onaj koji bih završio razbijanje. Otišao sam na mnogo detoksika kofeina, ali uvijek radim svoj put do moje četiri šalice dnevno - ne mogu bez nje funkcionirati. I puna otkrića: skoro mjesec dana iz programa, i ponovno sam se trgnuo do tri šalice dnevno. No, stvar je da je prvi dan kad je kofein bio uistinu brutalan, a drugi samo strašan, prvo sam spavao poput prokletog beba u kojem se ne sjećam kada. Kao u, u 21 sat, u osnovi sam puzao u krevet, i nije se probudio jednom dok se moj alarm ne ode u 6:30 sljedećeg jutra. I jednom kad sam dobio prvih nekoliko dana povlačenja, bio sam u redu.

Priznajem, međutim, da sam prvo jutro nakon što je detoks završio izašao sam iz kreveta i pripremio najbolju šalicu kave koju sam ikad konzumirao. Deset dana predviđanja čini bilo što okus poput neba.

...i alkohola.

Napuštanje čaše vina nakon grubog dana na poslu bilo je moguće, pogotovo zato što sam bila tako neugodna umorna bez kave koju sam samo htio srušiti u krevet. Vikend je, međutim, bio još jedna priča. Stvarno ne mogu tolerirati kasnu večernju bar-scenu bez nekog viskija, tako da su mi uobičajeni vikend šljunčani bili skraćeni, a umjesto toga promatrao sam Netflix kod kuće. Sretno sam koristio detoksik kao izgovor za moju hromost.

Ne radi se samo o hrani - moram sami sebe pamtiti.

Jedna od stvarno velikih stvari o rješenju krvnog šećera je da, opet, naglašava stvaranje zdravog načina života. Baš kao što je život puno više nego što jedemo, tako je i ovaj plan. U osnovi mi je rečeno da me maziti (mislim da je dr. Hyman i njegovi kolege čak nazivali "odmor", ali nemojmo se ispred sebe). Svakog sam jutra bio upućen na 30-ak minuta hoda. bili su ograničeni, jer se program dogodio da se podudara s dva polarnih vrtloga i nisam se trčao dok su se suze zamrljale na mojim obrazima.

No, jedan od najboljih aspekata plana bio je da sam svaku večer morao opuštajuću kupku s natrijevim sodom i Epsom soli. Soli koje sam našla na Duane Readeu bile su ulijepljene lavandom, čineći najljepši večernji ritual ikad.

Morao sam odspojiti kabel.

To je vjerojatno bio jedini dio programa koji doista nisam mogao slijediti. Dr. Hyman predlaže da svi koristimo 10 dana kako bi jako ograničili našu upotrebu društvenih medija, interneta i elektronike u cjelini, a ja jednostavno to ne bi mogla učiniti, jer moj život ovisi o mojoj upotrebi medija. Uzimanje dva tjedna od posla nije baš bila opcija, pa sam odlučila nametnuti set "skretanje" vremena: Nakon večere morala sam isključiti računalo. Mogućnost udaranja moje navike spavanja u Netflix bila je zastrašujuća, ali kad sam se probudila u jutarnjim satima da mnogo osvježenije (elektronska upotreba prije spavanja stvarno utječe na spavanje), shvatila sam da nisam tako puno propustio. Osim toga, služio je kao veliki podsjetnik da, nakon što buljim u ekran i uranjajući se na internet cijeli dan, može biti jako lijepo uzeti pauzu neko vrijeme, šokantno dovoljno.

Morao sam razmisliti o tome kako se osjećam.

Svakog me je dana bio upućen na časopis, odgovarajući na brzu pitanja kako bih išao s temom svakog dana - kako sam se osjećala, primijetila ili nisam primijetila nikakve promjene, pozitivne i negativne itd. Kad sam zapravo morao sjesti i razmišljati to je bilo puno lakše zaustaviti "Jao sam ja, propustite kofein" grickanje i podešavanje na dobro. Bio je to sjajan način da obratim pažnju na moje tijelo i um i procjenjujem svoj napredak kao rezultat toga.

Imala sam sustav podrške.

Ovo je bilo od vitalne važnosti, jer ništa kao što je sloggin 'natrag svoju pozdrav Kale, dok vaš BFF nespretno hows dolje na hamburger. Srećom, dr. Hyman uredio je za mene i moje kolege detoksore (koji su testirali program istodobno) da se pridruže dnevnom konferencijskom pozivu s dijetetičarom i životnim trenerom, tijekom kojeg bismo mogli postavljati pitanja i pitati za savjet. Imali smo i Facebook grupu za istu svrhu, a bilo je nevjerojatno vidjeti priče i putovanja ljudi na programu - svi koji su dolazili iz različitih slojeva života i pokušavali su to iz različitih razloga. Osim toga, ako je netko izjavio: "Stvarno mislim da trebam šalicu kave, to je tako teško", bio je zbor ljudi koji su prolazili kroz istu stvar kako bi pružili podršku.

Pročitao sam bezbroj priča o isprobavanju Master Cleansesa i juhnoj dijeti. I dok priče o "vješanju" i haluciniranju cupcakes i Big Macs su zabavni, smiješan hrana, oni obično su svi s istim podvodni: "Koji vrag sam se prijaviti za ?!" Moral of moj priča je da detoks nije nužno kazna za uskraćivanje. Ne mora ni biti sinonim za gubitak težine. U ovom slučaju, riječ je o "čišćenju" loše, sigurne, ali na način koji je naglasio dobro sa održivim, cjeloživotnim navikama. Drugim riječima, 10-dnevna oznaka nije bila ciljna linija, već vrsta oznake "restart".

Slučaj u pitanju: Prošli tjedan spavala sam strašno nekoliko dana. Ali dok je moj prvi instinkt bio da moj jedini espresso bude trostruko, uzeo sam stanku. Razmišljala sam o tome što točno bio je bolan i napravio prilagodbe: ranije sam isključio TV, izrezao neke slatkiše, ponovno smanjio kavu (opet). I spavala sam kao beba, kao što je obećavala.

Rizik šećera u krvi 10-dnevni detox Dr. Mark Hyman je sada dostupan.

Ljepota na ulici: pada vježba rutina

Povezano: Sigurno, preporučeno liječenje očistiti trebali biste stvarno probati

Related: Mi smo pokušali sve čišćenja tako da ne morate

Slike: Getty Images i Victoria Hoff

1

Leave a reply

33 − 26 =