Naučiti jesti poput francuske žene

Naučiti jesti poput francuske žene

Nema puno toga za reći o prehrambenim navikama francuskih žena koje još nisu destilirane i objavljene u najprodavanijoj knjizi. Ali to me nije spriječilo da naučim više o stereotipnim ugljikohidratima, natopljenim vinom, bez ikakvog životnog stila prije nedavnog poslovnog putovanja u Pariz.

Dok je moj New York City dijeta je sve Souen i trezvenost, ako bih mogao izbrisati svaki zdrava prehrana i nutricionist-odobren snack prijedlog naučio iz godina proveo raditi kao ljepotu i fitness editor, ja bih. Budući da se često osjeća kao kad je u pitanju hrana, oni koji ne slijede pravila, čine to ispravno.

3

Na primjer, vodite Christian Dior međunarodnog publicista Fanny Bourdette-Donon. Ne mogu zacijelo reći, ali Fanny (koji je francuski) me napadne kao nekoga tko nikada nije okrenuo kutiju ničega da bi pročitao nutricionističku oznaku. Puši cigarete i ima privatni račun na Instagramu. Izgleda spektakularno. Evo, pariški razgovori iskreno govore o jedenju, piću i ponekad pušenju poput francuske žene.

Koja je najveća zabluda o načinu na koji francuske žene jedu?

Rekao bih da je sve (i samo) jedemo super zdravo.

Što vam savršeni dan jela izgleda za vas?

Na francuskom imamo citat koji se sažima dobro što savršeni dan jela izgleda za mene: "Jedi kao kraljica ujutro, princeza za ručak i siromašna djevojka noću." Moj najdraži obrok u danu svakako je doručak! Ja sam uistinu ovisnik o kruhu i maslacu!

Jeste li ikad uživali?

Ja obično ne jedem. Ako ne mogu imati pravilan obrok, imao bih glatke ili plodove koji bi mi pomogli pričekati dok ne mogu imati pravilan obrok.

1

Kako ćete uzeti kavu?

Ne pijem puno kave, ali ja potreba moja jutarnja kava. Ovo je prvo što ću raditi ujutro: popijte čašu vode, koju slijedi velika crna americanka kava s cigaretom (znam ... super loše, ali ne mogu to pomoći!).

Jeste li kuhali kod kuće?

Nikad ne kuham jer uglavnom jedem.

slika

Fanny Bourdette Donon

Kakvo je vaše piće izbora?

Moj izbor pića bio bi prljavi martini s tri masline. Tijekom ljeta uglavnom je ružičasta. Ipak, nije bilo ružica! Samo bih pio francuski roz i bitno Chateau Minuty koji je zapravo najbolji rosé!

Jesi li hranu zrakoplova?

Obično radim ovisno o vremenu leta. Međutim, definitivno imam predodžbe ovisno o tome kojom zračnom letjelicom: ja bih se, primjerice, probuditi usred noći kad letim s Japan Airlinesom da im budem rezan, ali nisam veliki obožavatelj Air Francea hrana.

Što nikada nećete jesti?

Nikada neću jesti krikove ili gusjenice! (Odrastao sam u Africi i ovo je stvarno uobičajena i popularna jela tamo, posebno u Zapadnoj Africi).

Pokušavate li piti određenu količinu vode svaki dan?

pijem puno od vode! Jednostavno bih pio dvije litre vode! Pogotovo tijekom ljeta.

Koje su neke od najvećih razlika koje ste primijetili između načina na koji francuske žene jedu i na način na koji jedu američke žene?

Prva stvar koja mi se smeta jest da zapravo ne jedemo bilo koju vrstu pržene hrane. Također jesti više puta! Radije bismo jeli mnogo malih jela od velike ploče nečega. Nešto stvarno francuski je da ne možemo stvarno jesti ako nismo sjedili i nemamo vremena za jesti. Ne možemo jesti dok hodamo kao što primjerice New Yorkaši mogu.

slika

Fanny Bourdette Donon

1

Leave a reply

68 − = 65