Kako sam izgubio svoju spin klase nevinosti i pridružio se kultu SoulCycle

slika

V. Hoff

Fotografija: V. Hoff

U loncu za taljenje New Yorka, nije neuobičajeno čuti mnoštvo različitih jezika s korakom kroz vrata. Ali kad sam u posljednje vrijeme šetao ulicama, primijetio sam novu vrstu dijalekata; rečenice stršale riječima poput "WOD", "kutija" i "tap-back". Obično izađu iz usta pojedinaca obučenih u spandex s Lululemonovim logotipom na stražnjim sjedalima i biciklističkim kotačima na prednjoj strani hoodies-pravih statusnih simbola. I spomenuo sam da su ti ljudi smiješno dobro tonirani?

Ovo je kult boutique fitnessa, a dolaze u različitim plemenima: Flywheel i CrossFit imaju legije bhakta, a poznati su i SoulCycle ratnici koji se voze pored glumaca Lady Gage, Katie Holmes, Jennifer Garner i Kelly Ripa. (Klasa koju Jake Gyllenhaal posjećuje poznato je da prodaje posebno brzo.)

3

Dakle, kad sam bio pozvan da isprobam SoulCycle 101, novi serijal studija spin studija, nisam mogao reći ne, iako sam se osjećao poput autsajdera koji bi zavirio u goruću zajednicu. I što je više, ne samo da nisam nikada uzeo klasu spina u mom životu, ali mrzim organizirani kardio. Dobivam vježbu od yoga i šetnjem gradom tijekom dana. Ja sam trčanje kao ulje je za vodu. Ipak, zainteresiran prilikom da shvati što se zbunjuje, složio sam se.

Nakon debakla sa sustavom podzemne željeznice prouzročio mi je propustiti prvi razred, ja sam se polako zaustavio na Soonu, pola sata ranije, nadajući se da će me netko brzo uspjeti dovesti do brzine prije sljedeće 101 vožnje počelo. Prije nego što je naš razred započeo, vrata studija su se otvorila i podnijela je redovna klasa SoulCycle. Bio sam prilično siguran da na mojem čelu ima neonski znak koji je rekao: "Ne ide čak ni ovdje!" Ali izbjegao sam sve kontakte oko očiju, čvrsto se pričvrstio na svoje posebne cipele i napravio svoj put u slabo osvijetljeni studio. Svatko se drugi zabavljao s biciklom, pa sam bespomoćno podigao ruku, a prijateljski član osoblja odmah je došao do spasenja, pokazujući mi točno kako položiti moje "sedlo", upravljače, i konačno, kako da ugrizem cipele. Bio je službeni - nisam išao nigdje. Ne da bih imala pojma kako da se maknem s vražjeg bicikla ako želim.

Klasa je započela s poticajnim riječima našeg instruktora, Lindsay. "Gledajte okolo - ovo je vaša zajednica", rekla je toliko poštovanja da je čak i duboko ukorijenjeni cinik u njemu vjerovao, i predstavio sam se susjedima. Pokrenuli smo brzu recenziju, ili u mom slučaju, primer. Prošli smo kroz tri osnovna položaja na biciklu, kako podići otpor i, da, konačno sam riješio otajstvo "povratnog voda" (prevođenje: korak koji uključuje stajanje i vožnju biciklom na biciklu dok brzo udarcem dno natrag na sjedalo i držanje u vašoj jezgri). Zapravo, jezik nije tako loš - mogu govoriti SoulCycle!

slika

V. Hoff

Fotografija: SoulCycle 101 instruktori / V. Hoff

A onda su se svjetla ugasila, osim za svjetlucave svijeće na postolju, a iznenada se glazba bombardirala. "101 SoHo - jeste li spremni za početak ove zabave?" Lindsay je viknula, a svi smo se poklonili našem odobrenju. Nisam mogao vjerovati - ja je bio spremna za početak ove stranke. I zapravo nisam bio nervozan.

Iznenadila sam se kad moj nedostatak koordinacije nije bio problem, a ja sam se čak i uhvatio kako sam se progovorio prije nego što je Lindsay pozvao: "Da, Victoria, radite!" Shvatila sam da se smijem. Uglavnom smo jahali, koreografirali push-up na upravljačima i dvostruki trenuci u rutinu. Jedna pjesma bila je posvećena samo radu na ruci. Podizanje krova je čudno više zadovoljavajući s težinama od dvije funte u svakoj ruci.

1

A onda smo, nakon konačnog sprinta, završili s duljinama i joginskim disanjem, zatvorenih očiju s rukama nad našim srcima. Pola sata prođe bljesak. Kad sam prihvatio moj pozdravni zeleni sok u predvorju, započela mi je odbrojavanje sata: Sljedeća subota nije mogla uskoro doći. I shvatio sam da sam ja bolji. Trebalo joj je 45 minuta, a ova neusklađena kardiofobija procvjetala je u dobroj vjernosti dušičarki Duše. Jesam li ispran mozga? Jesu li mi prskali moj "Zdravo na Kale" sok s feromonima SoulCycle?

Kad se subota ponovno okrenula, mogla sam se jedva držati, pogotovo jer sam znao da imam još jedan segment preuređenja kako bi moje inicijacije trebalo biti dovršeno. Po dolasku u studio, skliznuo sam iz mojih tenisica i prljavog tenkova na vrh i u potpuno nove, znojte-wicking duds. I riječju "Soul" ukrašena na mojim hlačama za spandex, nisam čak ni spustio kad je redovna klasa ponovno podignula. Je li to osjećaj solidarnosti?

Sada, moje samopouzdanje nije bilo posve nepokolebljivo. Prvo, provela sam punih pet minuta pitajući se zašto mi cipele ne bi uhvatio uokolo sve dok me nije zapamtio da je papučica okrenuta prema gore. Onda, kada je Lindsay priopćila da smo učili neku naprednu koreografiju, blanširala sam - upravo sam dobila objesiti ostale poteze! U jednoj točki tijekom zagrijavanja, bio sam prisiljen udariti kočnicu u slučaju nužde kada je moj entuzijazam postigao najbolje od mene i iznenada su mi noge bile prigušene bez dopuštenja mog mozga.

Ali onda je Lindsay uzviknula: "Ovo je vaš dan diplome!" i odlučio sam uživati ​​u sebi - a klasa je prošla povjetarac. Krenuli smo na konačni sprint, a Lindsay nam je rekao da zatvorimo oči i vidimo što smo se kretali. Bilo je sirovo, ali u tom sam trenutku bio jako ponosan na sebe. Samo malo više od tjedan dana prije, riječ "kardio" je izazvala mučninu, a sad sam bio na biciklu s znojem koji se slijevao niz lice i najveći osmijeh, razočaravajući se da je to bilo tako brzo.

Ali kakav bih kultni bhakta bio ako se priča završi tamo? 101 bio je samo početak. Ne samo da se vraćam u SoulCycle, nego donosim vlastite novake, posebno, moje cimerice. Mrzila je kardio. Da, tako sam i ja.

Zbog uspjeha, SoulCycle 101 će biti dostupan diljem zemlje u siječnju.

1

Leave a reply

+ 82 = 88