Kako dobiti bolji noćni odmor

Kako dobiti bolji noćni odmor

Prema nedavnoj anketi koju je provela Nacionalna zaklada za spavanje, 65 posto Amerikanaca zna da je dobar noćni odmor ključan za produktivnost i dobro osjećanje. A ipak, samo 10 posto nas je čini prioritetom. Kao i kod prehrane i fitness rutina, sve je previše lako zaostajati na spavanju. Evo, neke jednostavne, vrlo učinkovite korake koje možete poduzeti kako biste dobili više z.

Napravite vrijeme

Idealna količina sna varira prema genetičkoj osobi, ali većina ljudi treba između sedam i devet sati, kaže Michael Breus, doktorica medicine, Los Angeles klinicka psihologinja i specijalist spavanja. Prosječni ciklus spavanja je 90 minuta, a prosječna osoba prolazi kroz pet ciklusa po noći. Da biste pronašli optimalno trajanje, idite u krevet točno sedam i pol sati prije planiranog vremena probudanja. Dodajte ili oduzmite minute do ove spavanja sve dok se ne možete prirodno probuditi istovremeno svaki dan, čak i bez alarma.

Chill Out

3

Postavite termostat na 65 stupnjeva, kaže Terry Cralle, RN, Washington, DC, učiteljica spavanja i autor Spavaći put do vrha. "Kada padne temperatura vašeg tijela, obično ste pospani", kaže ona. I nosite udobne čarape: "Studije su pokazale da, ako toplo hladno noge stavljate na čarape, vaše krvne žile dilate, a to govori vašem mozgu da je vrijeme za spavanje."

Spavanje svoj put do vrha, 12 dolara; amazon.com

KUPITE SADA

Zagrljaj mraka

Vaša spavaća soba bi trebala biti bez osvjetljenja - čak i umjetnog - što je više moguće, stoga koristite nijanse zamračenja ili maska ​​za spavanje. Budući da plavo svjetlo (emitirano putem telefona i računala) signalizira naš mozak da prestane proizvoditi melatonin, koji je neophodan za zatvaranje, prestanite gledati ekrana najmanje 45 minuta prije odlaska u mirovinu. Postavite telefon na Ne ometaj, ili pokušajte Izdvojite aplikaciju. Tvrtka wellness tvrtke Arianna Huffington razvila je u partnerstvu s Samsungom, a može se postaviti tako da blokira sve pozive, tekstove i push obavijesti.

Pokušajte s aromaterapijom

Prije nego što se ubaciš, velikodušno spritz jastuk jastuka koji sadrži lavandu, prirodni sedativ koji je prikazan u kliničkim studijama kako bi potaknuo bolji san. Ylangylang eterično ulje također je povezano s relaksacijom.

slika

Ovaj rad Deep Sleep Pillow Pray, $ 29; net-a-porter.com
Ljubaznošću marke

KUPITE SADA

Upoznajte svoje dodatke

Popping pilule mogu pomoći - a mi ne mislim Ambien. Magnezij koji olakšava stres poznato je da poziva spavanje i "osim ako svakodnevno ne jedete šlag kelju, vjerojatno ne dobivate dovoljno u svojoj prehrani", kaže Breus, koji preporučuje uzimanje minerala u 250 do 300 -milligram doze 90 minuta prije kreveta. Probati Prirodno umirujuće Izvorno ($ 23). "Valerianov korijen u kombinaciji s hmeljom također je vrlo učinkovit", dodaje Breus, koji također sugerira dostizanje proizvoda koji sadrže L-theanin - "odličan za spavanje" - 30 minuta prije spavanja. Melatonin treba koristiti samo strateški, jer je mnogo bolji za cirkadijansko-ritmička pitanja, kao što je budnost tijekom noći ili ekstremni jet lag. Breus preporučuje Trader Darwin's Melatonin dijetetski dodatak ($ 9).

1

slika

uljudnost

Prirodno umirujuće Izvorno, 24 $; amazon.com

KUPITE SADA

Trader Darwin's Melatonin dijetetski dodatak, $ 9; amazon.com

KUPITE SADA

Nap samo u moderiranju

Budući da savršeni noćni san može biti neizostavni cilj, wellness hot spots počeli su ponuditi nadmoćan odmor. Nap York nudi pojedinačne jajne stanice za spavanje, dostupne u koracima od 30 minuta (10 USD). U ReCOVER-u, NuCalm tehnologija za stres koristi kranioelektroterapiju i slušnu hipnozu kako bi navodno pružila prednosti od dva sata sna u samo 30 minuta (45 dolara). Iako redovite naps nisu rješenje za nedostatak sna, ako ste očajni za pick-me-up, Breus predlaže "nap-a-latte": jedna mala kava, nakon čega slijedi 30 minuta sna. Ćete se probuditi baš kao što kofein kicks in, raring ići.

Ovaj se članak izvorno pojavio u izdanju u lipnju 2018. godine ELLE.

Dajte najnovije izdanje ELLE-a

1

Leave a reply

8 + 2 =