Jesu li tamponi stvarno uzrokuju rak?

slika

Cultura

Fotografija: Cultura

Ženski glasovi za Zemlju (WVE) zvuče kao nešto s čime bih se mogao snalaziti. Volim zemlju. Volim žene. Ali nisam baš u ovoj studiji objavio, "Chem Fatale", koji boje ženske proizvode za njegu kao karcinogene. Zvao sam sranje. Nosite se sa mnom.

Primijet ću zašto su frustrirani: budući da su tamponi i jastučići klasificirani kao "medicinski uređaji", tvrtke ne moraju popisati sve svoje sastojke, kao što su oni s "kozmetikom" (tj. Ženstvenim brisima za njegu). WVE želi da tamponi i jastučići budu transparentniji procesom označavanja, što je pošteno. I ja to želim. Ali to nije razlog za zastrašivanje i skakanje na zaključke da su svi sastojci unutar tih stvari smrtonosni.

3

Srodne: Nedostaci pilule za kontrolu rađanja

WVE u svakom slučaju zvoni zvonjavu, osobito s tamponima, tvrdeći da tamponi sadrže dioksine, a dioksini su kancerogeni. No, oni ga ne stavljaju u perspektivu s daljnjim navodima, što bi bilo korisno. Poput ove studije utvrđeno je da su razine "dioksina iz tampona približno 13.000-240.000 puta manje" nego razine dioksina kojima smo izloženi u našoj prehrani. 13.000-240.000 puta manje. Tako tamponi = dioksini = rak? Ne tako puno.

Kada Salon podigne WVEove nalaze, citirali su Ogonnaya Dotson-Newman, član WVE odbora, koji kaže: "Mislim da je pitanje kako toksični proizvodi [ženskih proizvoda za njegu] mogu biti jedan od onih stvari o kojima se ne govori jer postoji takva mističnost oko vagine. " Naravno, ali dok se ne pronađu neki vrlo uvjerljivi dokazi, postoje bolji načini za početak dijaloga o označavanju zabrinutosti u SAD-u koji neće uplašiti žene od proizvoda kojima se oslanjaju.

Srodne: pilule za spavanje: Postoje li zdravstveni rizici?

1

Leave a reply

81 + = 89