Jesu li alergija zapravo zdrava?

Jesu li alergija zapravo zdrava?

Postoji nekoliko stvari više frustrirajuće od učenja da hrana koja čini se zdrava zapravo nije. (Soul-drobljenje spoiler upozorenje: Vaše lattes i zeleni sokovi spadaju pod ovu kategoriju.) A ipak, to se čini da se dogodi češće nego ne s našim omiljenim ukusnim poslastica - mi nosh daleko, misleći, KONAČNO! Nešto je mekano i bez krivnje koja ne okusa poput travnjaka, samo da bi kasnije saznali da je, zaista, bilo previše dobro da bude istinito. Zbog toga smo bili malo oprezni istražiti stvarni profil prehrane alzama, naš omiljeni popodnevni popravak kasnog.

Čak i ako niste kušali zalogaje od algi, vjerojatno ste ih već vidjeli. Pričvršćeni kao zdravija alternativa čipovima, to su samo listovi suhe i pržene alge koje dolaze s raznim začinima i pakiraju poput krekera. Ako vam pomisao o jedenju algi kad ne okružuje sushi valjak, otkačite, ne dopustite - to su ukusno, ukusna, nimalo sumnjičava, i stvarno zarazna. I mnogo na našu sreću, oni su trendier po danu: U zadnje vrijeme, čini se kao da ne možemo prošetati prolazom našeg dućana (ili čak u kutu bodega) bez da vidimo cijeli novi proizvod brandova i okusa ,

3

Znači, vjerojatno su za nas sneakily strašni, zar ne?

Da bismo saznali, mi smo (nešto neodlučno) pozvali nutricionista Keri Glassman za njezin uvid - i bili su ugodno iznenađeni (uostalom, oduševljen) kada je potvrdila da je zujanje opravdano. "Volim ih", kaže ona. "Zadovoljavaju slanu žudnju i pomažu mnogima da iskoriste prednosti morskog povrća koji inače ne bi."

I prednosti imaju obilje: morska trava (a posebno nori, vrsta koja se obično koristi za zalogaje od algi) je koktel hranjivih tvari, uključujući visoku razinu vitamina A i C i kalcij. Vegani se mogu veseliti činjenicom da je to jedan od jedini prirodni izvori vitamina B-12 koji nisu životinjski, što je bitno za mnoge kognitivne i tjelesne funkcije. Osim toga, morsko povrće naročito privlači velike količine joda, kalija, selena, željeza i magnezija - bez premca od kopnenog povrća jer su ti minerali posebno koncentrirani u morskoj vodi. Još bolje, sve ovo dolazi u vrlo niskokalorični paket: Na primjer, jedna vrećica SeaSnax klasičnog aroma maslinovog ulja ima 16 posto i 8 posto dnevne preporučene vrijednosti vitamina A i C, po cijeni od samo 50 kalorija. I to je za dva obroka.

slika

Ljubaznošću SeaSnax

Naravno, postoje i neke druge stvari koje treba imati na umu prije nego što se probijete u desetak paketa SeaSnaxa u jednom pokretu. Morska trava prirodno je visoka u natriji, tako da Glassman savjetuje provjeru prehrambenih oznaka kako bi se osiguralo da nema previše soli. Dok provjeravate, pogledajte još nekoliko crvenih zastava. "Potražite robne marke s kratkim popisom sastojaka - morskom travom, maslinama ili sezamovim uljem, i soli - dodani šećer i umjetni sastojci", kaže ona. Također smo otkrili da su neke marke maznije od drugih.

No, s obzirom na to, profesionalci uvelike nadilaze kontra. "Ja sam obožavatelj" zaključuje Glassman. "To je odličan izbor kada trebate slanu popravku za niske kalorije." Označit ćemo ovo kao potreban zdrav zalogaj pobijediti.

1
1

Leave a reply

74 − 72 =