Ja sam Joga u sobi od soli

Ja sam Joga u sobi od soli

Kad sam čula za novu klasu joge koja se odvija u slanoj komori, nije bila samo moja ljubav prema Vinyasu, pa čak i hladan faktor koji je zapečatio posao - to je činjenica da bi mogla izliječiti alergiju. Pokrenut od strane tvrtke Breathe Easy, spa tvrtka sa sjedištem u New Yorku, izgrađena na prednostima solne terapije, Salty Yoga uzima ljekovite moći morske soli - što može osobito pomoći dišnim sustavima - i primjenjuje ih na nježnu sekvencu joge s teški fokus na disanje.

"Sol je anti-inflamatorna, antibakterijska, anti-virusna, anti-gljivična ... ima ove velike prirodne osobine koje nemaju nuspojave, koje su zdrave i holistične", yoga instruktor Ellen Patrick (koji vodi Salty Yoga program na Breathe Easy) rekao mi je kad sam pokušao razred ranije ovog tjedna. "Ne bi li bilo bolje to učiniti nego uzeti gomilu antibiotika kako bi izliječili tu infekciju sinusa?"

3

Doista, to bi bilo - ali solju? Prije nego što se postavlja skepticizam, valja istaknuti da postoje studije koje podupiru sol kao lijek - sve, za uvjete koji se kreću od astme do bronhitisa do cistične fibroze. Razmislite o slanom raspršenju - da ne spominjemo činjenicu, kako mi je Patrick podsjetio, da se hrana sačuvala u soli kako bi se bakterije zadržale duže vrijeme. Što više udisati, to će vam teoretski imati više koristi - to je razlog zašto je yoga, u kojoj je duboko, prakticirano disanje neophodno - tako dobro uklopiti.

slika

Dišite jednostavno

Soba za liječenje soli u Oasis Spa, gdje sam pohađala sat.

Ali očito sam morao vidjeti za sebe. Pridružio sam se trojici slanih jogiona i Patricka i ušli u malu oazu prostorije koja je dovoljno velika da nas sve nasamo. Zidovi su doslovno napravljeni od cigli himalajske soli, emitirajući mekani, ružičasti sjaj, a prostirke su postavljene na ono što u osnovi izgleda kao velika pješčana kutija koja sadrţi sadrţaj solnog mlina, puta milijardu. Patrick također nas obavještava da će stroj poput ventilatora puhati zrak s solanom tijekom trajanja satne nastave.

Sama klasa je manje od tradicionalnog tečaja joge i više usredotočena na disanje, dok se prelazimo kroz jednostavne, restorativne poze koji pomažu otvoriti pluća i privući naše jezgre. U jednom trenutku, Patrick nam govori da lizamo usne slane! U konačnici je slavni, meditativni sat koji ne samo da uklanja blokade u mojim sinusima, nego i čvor frustracije u mom vratu, ramenima i mozgu nakon jednog pakao ponedjeljka. Izašao sam osjećaj još blaženiji nego što obično činim nakon velike joga sesh (i oni obično uključuju lomljenje znoj). I, moji se sinusi više ne osjećaju kao da ih se ponekad udari mamurljem. Još više obećavajuće? Kad hodam vani, moje lice ne propušta tekućinu iz svih otvorenih otvora. (TMI?)

Jednog dana poslije, i ja još uvijek dišem kroz nos s lakoćom. Moji simptomi alergije nisu potpuno nestali, ali su se smanjili. Možda su trenutni uvjeti ispiranja New Yorka igrao malu ulogu u mojem olakšanju, ali hej - bilo je kiše za čvrste 48 sati prije nego što sam otišao u Salty Yoga. No, samo da budem siguran, definitivno ću ga staviti na test kada se ove umirujuće temps ponovno zaustave. Hladnoća i gripe, spremna sam za tebe.

1
1

Leave a reply

+ 81 = 90