Davanje u rinoplastiku

Rinoplastika

Ljubaznošću Lise Lewis

slika


"Bilo bi vam lijepo ako ste imali čvrst nos", rekla je moja majka.

Fiksna. Kao što sam bio oštećen.

Upoznala me s prijateljima s odricanjem od odgovornosti: "Moja kći ne bi trebala izgledati ovako." Odabrala je mog oca za uzgoj zbog lijepog lica i dugih prstiju, a htjela je da joj je kći pionir s gumbom. Moj nos bio je ogroman i nisam svirao klavir, a roditelji su se sada razveli. Samo kažem.

Moj kljun bio je velika, bez sumnje - lumpy, iskrivljena, i, usudila sam se reći, stereotipno židovska u moru bogatih protestanata u našem gradu Illinoisu (1997. godine glasovala je jedan od najboljih u naciji za podizanje djece) ,

"Bol za ljepotom", bio je moto moje majke, dok je preoblikovao dugu kosu u pletenice. Bivša glumica i model, pojavila se u nekoliko epizoda Sva moja djeca prije nego što sam rođen. Kad sam odrastao, nije mogla napustiti kuću bez pitanja: "Izgledam li lijepo? Ne tražite -izgled. Lijep?"

Moja je majka uvjerila svoju štedljivu majku da plati za vlastiti posao kada je bila mlada; kasnije, imala je dva puta tweaked kako bi to ispravno. Dakle, kad nas je prodavač ili konobarica prepoznala kao majka i kći, bila je uvrijeđena. Njezine operacije trebale su je spasiti od izgleda poput mene.

U najboljem slučaju, moja je majka uvijek bila velikodušna, zabavna, duhovita i duboko zabrinuta za mene, i na svoj način je pokušavala pomoći. Njezin manji nos bi bio manje prepreka sretnoj budućnosti. Ali kad je ponovno i iznova upitala izgleda li lijepo, probijala bih u suzama, očajna za nju da mi kažem da sam i lijepa.

Pa ipak, čudno, kad ja nije plakala sam i posve u mojem nosu. Bio sam uvjeren da je to smiješno, pristupačno, jezivo, židovsko; da su moja osobnost, moj identitet i moj odnos sa svojom majkom bili tamo. Ovisno o danu, moju frizuru, osvjetljenje kupaonice, ili je li me dječak pitao za ples (i oni su to učinili), ja sam ping-ponged između osjećaj egzotično i kao ukupno nakaza. Ipak, odbacila sam posao sretnog puberteta u 13 i "slatku 16" rinoplastiku.

Ipak, do 2006., kada sam bila 24 godina, samostalna i radila u filmskoj produkciji u New Yorku, postalo je jasno da moja majka nije bila jedina koja je negativno reagirala na nos. Ljudi su me zaustavili na ulici da mi kažu da sam izgledao kao Barbra Streisand. Japanci su htjeli fotografirati sa mnom. Frizeri su mi rekli da trebam igrati niz nos - "bez prekršaja". Počeo sam pisati dolje neopozivih primjedbi u časopisu; u jednoj godini zabilježio sam 59.

23. rujna 2006

Gay muškarac na zabavi u Williamsburgu: "Dovraga, djevojko, zašto nikada niste skinuli tu stvar?"

Žena koja čuje: "Sviđa mi se, nemoj to popraviti."

Njezin prijatelj: "Vi ste židovski, zar ne?"

Nose me nisu zaustavljale od datiranja, dobivanja posla ili druženja. Ali se počelo osjećati kao neka glupa odjeća koju bih stavio na smetnje svojoj majci. Nakon godina proturječnog stvaranja identiteta oko nje, jesam li napokon priznala da sam i ja mrzio?

Otišao sam vidjeti plastični kirurg, koji je stvorio digitalnu projekciju nosa koji mi je mogao dati: skočio, malen, s laganim usponom. Slika je izgledala poput druge djevojke. I bila je tako lijepa.

Ali bio sam zabrinut. Mijenja li moj nos mijenja svoj identitet? Hoću li izgubiti ono što mi je dao karakter? Liječnik se činio zabavnim. "Doista mislite su vaš nos? "upitao je.

Pa da. A to, shvatio sam, bio je pravi problem: Moj nos je zasjenio ono što sam volio o sebi. Nakon godina boreći se da ne budem ogledalo moje majke, bilo je vrijeme da budemo sretni sa svojim vlastitim odrazom.

Moja je operacija u studenom 2007. Moja majka letjela je u New York i rezervirala hotel u blizini ordinacije, gdje mi je privukla kupke i čitala me za prvih nekoliko dana oporavka - kakvu sam majku čeznuo za , "Opustite se", rekla mi je dok je zamijenila zavoje. "Uskoro ćeš biti ljepši od mene."

Moj novi nos nije malen, ali je manji, skulpturniji. Kao što je jedan kolega rekao: "Sada vidim vaše oči, obraze i osmijeh". Mrzim to reći, ali moja majka je u pravu: To je nos kojeg sam trebala imati. Ne moram izgovoriti niti pokriti kosu. Mogu biti.

Upitan zašto je nekada bila tako okrutna oko nosa, moja majka je objasnila da se njezina majka osjećao kao bezvrijedna. Dok taj tužni ciklus pomaže da razumijem, ne ispričava našu prošlost. Sada svaki put kad mi kaže da sam lijepa, osjećam punu snagu svoje suprotnosti - oštre komentare moje mladosti. Ali barem joj vjerujem. Mrzim priznati koliko mi je to važno.

MIJENJANJE FACES: NOVOSTI U NOSIMA

slika


U razdoblju poslije skijanja, najbolji posao nosa je onaj koji izgleda kao da nema nikakvog nosa. Prema NYC-ovom plastičnom kirurgu Steven Pearlman, specijalist za revizija rhinoplastike (tj. Preporuke), grafts za raspršivanje pacijentove hrskavice umetne u srednju trećinu nosa - "kreira glatku krivulju s obrva do vrha, bez 'drop-off' u sredini. " Za pacijente s vrlo tankom kožom, koji su prethodno bili skloni kožnim izgledima "pakiranje", Pearlman dodaje i ultrazvučne presadke hrskavice ili tkiva iz hrama na vrh nosa, trik koji se naziva " ispunjavanje tepiha. "

foto:
Tri desetljeća zlatnih standarda, prema Toby G. Mayer, MD, i Richard W. Fleming, MD, doc. Duo L.A. iza jednog godišnjeg popisa najviše traženih značajki.

slika


Skalpel-fobijski? Injekcije Botoxa i punila privremeno su glatke bumps, podizanje savjeta i dodaje definiciju, kaže kozmetički kirurg L.A. Alexander Rivkin, MD. Usklađen je profil ispod za nekoliko minuta s dvije bočice punila Radiesse, koje traju 10 do 12 mjeseci. Za dugoročni popravak, Rivkin je nedavno počela pružati isti tretman pomoću ArteFilla, punila od Lucite kuglica suspendiranih u kolagenu, za koje se pokazuje da traju do 15 godina.

Fotografije: Lewis: ljubaznošću subjekta; Kidman: Dan MacMedan / WireImage; Hill: Evan Agostini / Getty Images; Porizkova: Getty Images; preostale slike: ljubaznošću Alexandera Rivkina

Leave a reply

− 2 = 1