Rihanna: “Sirova i ranjiva i regalna, sve odjednom”

slika

Fotografija: Paola Kudacki za ELLE
Paola Kudacki za ELLE

Ovaj se članak pojavljuje u časopisu ELLE u prosincu 2014.

3

Pogledajte Rihanninu čitavu ELLE naslovnicu i pročitajte izvod iz njezinog neodržavanja.

Sljedećeg lipnja proslavit ću svoju petnaestu godinu kao glavnog urednika ELLE-a. Mnogo se toga dogodilo u tih 15 godina, od kojih je najvažnije bilo 9/11, rođenje moje dvoje djece i prodaja ELLE od strane francuske tvrtke Lagardère, u američki Hearst. U to vrijeme, pokrovitelj ovog mjeseca, Rihanna, snimljen je za magazin pet puta, a bio je na četiri različita naslova: lipanj 2008., srpanj 2010., svibnja 2012. i ovaj mjesec, prosinac 2014. Što ju čini najcjenjenijom slavnom osobom moje posjedovanje. Ova realizacija mi je dala stanku, u najmanju ruku, jer sam prvi put kada smo intervjuirali, za unutarnju priču u srpnju 2007. godine, pitali smo je za njezino definiranje popstar momenta, a ona je rekla: "Imala sam nekoliko [naglasak na nekoliko] susreta s obožavateljima koji počinju plakati, a to me iznenaduje jer ne znam što da radim ", ali i zbog toga kako se ona promijenila tijekom desetljeća otkako je 2005. godine izdala" Pon de Replay ". Što čini kažu o ELLE-u, pitala sam se, da smo bili tako privučeni prema njemu, kako je ona rasla i sazrela i postala ništa manje od globalne moći, čije su se mnoge iteracije zadržale na našoj pozornosti i na neki način definirale? Ne mislim nikoga, natrag kad smo pucali u pozadinu uz bazen u Valentinu, Dolce Gabbana i Marc Jacobs mogli su predvidjeti koliko će velika zvijezda Rihanna postati (ima 37,7 milijuna sljedbenika na Twitteru i povezala Michaela Jacksona s brojnim hitovima na Billboardovoj Hot 100 listi) ili upravo ono što će na kraju predstavljati za toliko izbornih jedinica širom svijeta. Lijepa Bajan s ulovom u njezinom glasu koju ne možete odgurati iz svog mozga; seksualno voračan i dominantan slobodnjak; otvoren protivnik nasilja u obitelji; nepopravljiv, prkosan modelu protiv uloge; modni prorok - doista, modna ikona, prema biračima za ovogodišnje Vijeće modnih dizajnera America Fashion Icon Award; glazbena sila; socijalni medijski savant; i fenomen jedne riječi, koji stavlja svoje želje, dnevni red i propuste da ih svi vide, ali se ne bi brinuo za gomilu prosuđivanja koja dolazi s tim.

Kad je fotograf Paola Kudacki obučio oko pjevača - nemojmo zaboraviti da je za sve njezine višestruke osobe Rihanna, u srcu, umjetnica - ono što se dogodilo bila je nešto što sam rijetko vidio u pucanju slavnih: pravi iskrenost. Ne mislim samo na to da se pojavila bez šminkanja i, osim nekog crvenog ruža za jednu sliku, ostala je na taj način, s ništa više od prašine prašine na njezinu licu, ili da nije bilo naglašenih ili slabih , samo njezinu prirodnu kosu, labavo vezanu natrag da pokažu one nevjerojatne kosti. Ne, ono što mislim je da nije "djelovala" za kameru. Kao što ćete vidjeti, bila je izravna, samosvjesna i samosvjesna; ne samoizagoravajuće, već usredotočene, izravne i mirno određene - sigurne u spoznaji tko je ona i tko je zadužen.

A slike su samo .... Pa, uvjerite se sami. Kad sam dobio kopije slika poslanih u moj hotel u Parizu - Park Hyatt Paris-Vendôme, gdje sam ostao 15 godina - tijekom proljeća 2015. zbirke, bio sam prenesen po prirodi Rihanne koji nosi ništa osim ogrlicu Yeprem. Postoji nešto tako lijepo i drevno i izvan mode o toj slici; ona izgleda sirovo, ranjivo i kraljevsko, odjednom. Izgubio sam se na toj fotografiji pet minuta, kao umjetničko djelo koje vas drži i traži nešto što je upravo izvan objašnjenja. Naravno, potrebno je zauzeti selo, kako bi uhvatila takvu neizbrisivu prisutnost, a Kudacki, zajedno s modnim urednikom Lori Goldsteinom, kreativnim redateljem Alexom Gonzálezom i dopisom urednikom Lizzyjem Goodmanom - koji tako sažeto iznosi ono što nam Rihanna predstavlja u nekoj vrsti "back-and-forth" igre What's My Line ?, oko 2014. svi su izvrsni radovi. To je zgodan trik da se skinemo: dajući nam novu perspektivu na jednoj od najfotografiranijih, dokumentiranih zvijezda našeg vremena.

Ono što, kad razmišljam o tome, to je ono što se nadam da ću učiniti za vas: kroz sjajnu fotografiju, moderan uzeti modu i pametno pisanje o tome što žene brinu, daju vam nove i smislene ideje o tome kako se kretati.

-Robbie Myers

Slijedite glavnog urednika ELLE-a, Robbie Myers: @robbiemyers.

1
1

Leave a reply

14 + = 21