Sve što treba znati o Neri Oxmanu, profesor Bradyja MIT-a pronašao je “vrlo impresivan”

Sve što treba znati o Neri Oxmanu, profesor Bradyja MIT-a pronašao je "vrlo impresivan"

Brad Pitt je ovaj tjedan poslao glasine u overdrive Šest stranica izvijestio je da provodi vrijeme s novim prijateljem, priznatim profesorom MIT-a Neri Oxman.

Prema izvorima, dvojac se susreo kroz projekt arhitekture u MIT-u, gdje Oxman radi kao izvanredni profesor medijske umjetnosti i znanosti i razvio blisku vezu kroz zajedničke interese u arhitekturi, dizajnu i umjetnosti. Oxmanov životopis ima neke prilično impresivne pothvate, i iako izvori inzistiraju da je odnos parova striktno profesionalan, izvor je otkrio da Pitt smatra da je Oxman "fascinantan". Evo što treba znati o njoj.

Rođena je u Izraelu.

3

Poznati arhitekt je rođen u "funky" gradu Haifa, Izrael, prema 2016 Surface Magazine profil. Njezina ljubav prema arhitekturi bila joj je usađena od mlade dobi, jer su joj majka i otac obavljali karijere na terenu i bili lokalno poznati po svom "teorijskom i računskom radu".

Oxman je studirao na Hebrejskom sveučilištu u Jeruzalemu prije upisa u arhitektonski program Technion-Israel Institute of Technology. Još se malo preselila i prebacila u školu arhitekture u Londonu gdje je nastavila studij, a na kraju je stekla doktorat u dizajnu ovdje u SAD-u na MIT-u.

Njezin je rad predstavljen u muzejima širom svijeta.

Oxmanov izraziti dizajn i djelo zaslužili su umjetnika hrpu nagrada, kao i izložbe u glasovitim prostorima poput Muzeja moderne umjetnosti (MoMA), Muzeja moderne umjetnosti u San Franciscu (SFMOMA), Centra Georges Pompidou, Likovnih umjetnosti (MFA), i još mnogo toga.

Osnovala je grupu lijekova na MIT-u.

Oxman je Sony Corporation profesor za razvoj karijere i izvanredni profesor medijske umjetnosti i znanosti na MIT-u, gdje je 2010. godine osnovao grupu lijekova za lijekove. Prema MMG web stranici, grupa stvara rad "na sjecištu računalnog dizajna, digitalne izrade, znanosti o materijalima i sintetičkoj biologiji ".

Oxman je rastavljen.

Neri je prethodno bio u braku s nagrađivanog argentinskog skladatelja Osvalda Golijov, nagrađenog Grammyjem. Par je vezao čvor u 2011., ali od tada se razdvaja.

Brad Pitt nije jedina poznata osoba s kojom je surađivala.

Oxman je izgradio uglednu karijeru kao dizajner i arhitekt, ali se također zabavljala u drugim industrijama, uključujući glazbu i modu, surađujući s likovima islandskog pjevača Bjorkom i nizozemskom modnom dizajneru Iris van Herpen.

"Pristupam svijetu kao cjelini uzimajući integrativni pristup, a ne svijet dijelova, a volim donijeti različita polja i discipline zajedno", rekla je za W. "Isto vrijedi i za moju zabrinutost zbog kulturnog izričaja, jednako sam fasciniran i zadivljen posjetom Alexander McQueen showa dok gledam pod mikroskopom i upozorava me na istu razinu intriga kada se bavim dizajnerskim putovanjima, ne mislim o modi kao modi, ili biologiji kao biologiji, ne odvajaju se arhitektura, dizajn ili kultura, što je još važnije jezik kreativnosti koji nosi značenje, a to su samo leće s kojima se može vidjeti svijet. preklapaju se, ponekad ne. "

1
1

About

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

93 − 89 =