Michelle Fairley igra novu igru ​​prijestolja u Bijeloj princezi

Michelle Fairley igra novu igru ​​prijestolja u Bijeloj princezi

Michelle Fairley je više nego stekla status srednjovjekovne majke godine iz svog rada Igra prijestolja, gdje je odvojila naše srce kao Catelyn Stark. Sad se vraća na izvor Igra prijestoljainspiracija, Rat ruža, u Bijela princeza (premijerno je u nedjelju na Starzu), gdje igra skrivenu kraljicu majku Margaret Beaufort. Na površini, Margaret je pobožna žena, koja citira iz Biblije i nosi križeve, ali religija je njezino opravdanje za njezinu istinsku ambiciju - postavljanje i držanje sina Henryja VII na prijestolje i utjecanje na njegovo vladanje.

Fairley je razgovarao s ELLE.com o njenoj igri na igranju baddieja nastupa, uzimajući sve čipke i igre iza prijestolja. Osim toga, pogledajte ekskluzivnu novu fotografiju iz emisije u nastavku.

Koliko vam je velika povijest? Jeste li puno naučili o Ratu ruža u školi, ili više, tako da napravite takve projekte?

3

Malo od obje, zapravo. Kada ste u školi, povijest koju naučite je prilično široka, pa kad god imate dovoljno sreće da radite na nešto povijesno kasnije u životu, dobit ćete mnogo više dubine. Na kraju ćete naučiti i otkriti stvari koje nikada niste naučili u školi, ikada, posebno zbog dubine da idete istraživati ​​svoj lik, ljude s kojima su bili uključeni, svijet, kakav je život bio. I obično, povijest je od muške točke gledišta, a ne ženskog gledišta.

"Margaret nije bila samo jedno ljudsko biće, bilo je mnogo različitih ljudi, poput zmije."

To je ono što je osvježavajuće za ovu seriju: učenje o tim ženama koje su bile odbačene u fusnote, i vidim koliko su zapravo bile uključene u oblikovanje događaja.

Također su morali pružiti djecu za kraljeve zemlje, tako da su imali nasljednike. Žena je imala određenu vrstu valute - ne samo njezin miraz i veze njezine obitelji, nego i djecu koju je pružila, tako da će linija nastaviti.

Za Margaret Beaufort, počelo je kad joj je bilo trinaest godina. Bila je tinejdžerska mama.

Da! I bila je prva zaručnica kad je imala tri godine. To je izvanredno. To je bio uređen brak, ali Margaret joj je koristila svoje druge brakove. Bila je u braku četverostruko, a brak je koristila kao valutu. Morala se vratiti u sud, jer je to bio jedini način na koji bi mogla imati bilo kakvu moć, pomoći joj sinu. I njezin sin ... Margaret je gotovo umrla tijekom porođaja. Margaretova majka zapravo je poučavala primalje kad je Margaret rodila, da ako bi došlo do izbora između djeteta i kćeri, trebali bi spasiti dijete, a ne Margaret.

slika

Ekskluzivan novi pogled na Fairleyjev lik u
Starz

Neki bi ljudi mogli zamijetiti Margaret kao negativca ove priče. Ali ona se ne percipira na taj način.

Ne, apsolutno ne. Margaret je vrlo vjerska žena, i potpuno vjeruje da je njezina obitelj pogođena, da je učinjeno pogrešno, i to ispravlja. Bog je na Margaretovoj strani, ili tako vjeruje. Ona vjeruje da ima podršku Božju. Ona vjeruje da je ono što radi samo za dobrobit njenog sina, jer je ona istodobno ambiciozna žena. Vrlo, vrlo ambiciozno.

Dakle, pitanje je, kako želite igrati ženu koja, kao što ste rekli, može biti zločin komada? Pa, ne možete igrati zlikovca kao zločinca. Nije komedija. To nije parodija. To su pravi ljudi, a njihova uvjerenja, njihova uvjerenja su ono što ih voziti. A Margaret vjeruje da je njezin sin legitimni nasljednik prijestolja, i da je Bog vodio kraljeve i kraljice, pa je Bog stoga bio na njenoj strani, i to opravdava sve što će učiniti, kako bi to postiglo.

Čak i možda ubiti malu djecu? Gdje se približavate raznim Princi u teorijama Tower? Mislite li da je Margaret imala veze sa smrću ili nestancima?

Mislim [Bijela princeza autor] Philippa Gregory postavlja vrlo važnu točku ... Kako bi se osiguralo da je Henry ostao na prijestolju, morao si se riješiti bilo kakve opravdane opreke koja bi mogla doći kucati na vrata, ide: "Oprostite, mislim taj prijestolje pripada meni. " [smijehNe bi ostavila mnogo niti u visi. Vezala bi sve što je mogla. Ali ne znam iskreno. Iz moje točke gledišta, kao glumac koji svira Margaret, vjerujem da je spremna učiniti sve što je trebalo.

Kralj Henry (Jacob Collins - Levy) i Lady Margaret Beaufort (Michelle Fairley) u'The White Princess'

King Henry (Jacob Collins-Levy) i Lady Margaret Beaufort (Fairley)
Starz

Postoji element načina na koji se Margaret prezentira, koja je tako suzdržana i čvrsta, da je gotovo dominatrixa.

Pa, upravo smo to htjeli. [smijeh] Budući da je Phoebe De Gaye, koja je naš kostimograf, moramo biti više suradnički dok je posao napredovao. Cijelo je vezanje, ograničavanje, privezivanje nekoga toliko toliko da se guši - to je vrsta SM i dominirajuće, koji dominiraju, kao što ste rekli.

1

"Volim sve moćne žene na ovoj emisiji, i igre koje igraju jedna s drugom."

A Margaret je takav. Margaret nije samo ono što vidite na površini. Ne radi se o represiji. I bez obzira na kut koji želite podnijeti na nju, možete. Morala je igrati nekoliko uloga, poduzeti različite puteve kako bi postigla ono što je željela postići. Margaret nije bila samo jedno ljudsko biće. Bila je mnogo različitih ljudi. Ona je poput zmija. Ona se okreće i okreće. Bez obzira što se stavlja na put, ona nađe način da se okrene oko nje. A ona koristi plašt bivaju ženu vjerske, bogobojazne žene koja se bori s njom.

Na 'Game of Thrones', svaka tri mjeseca morala je obojiti kosu. Je li to bliže vašoj prirodnoj boji?

[smijeh] Ili što je bio moja prirodna boja! Učinite sve što trebate učiniti za dio, kako biste postigli pravi izgled za lik. Margaret je vrlo malo slika, a uglavnom je nosila ono što izgleda kao časna sestra. Teško je pronaći ideju o tome kako bi izgledala, ali nije bila ukrašena. Povukla se, a to je funkcionalno, ali stvara i dojam: snagu. I dok je stala, nosila ga je poput oklopa. Kako su godine napredovale, ona je to destilirala, još više snage. Volim sve moćne žene na ovoj emisiji, i igre koje igraju jedna s drugom. Znajući što je drugi došao, a nije mogao dokazati. Znači, bilo je potpuno potpuno nadmudrivanje druge, bez ponižavanja obitelji. To je bila najnevjerojatnija igra života ili smrti šaha koju su ove žene igrale.

Bijela princeza premijere na Starzu u 20 sati u nedjelju 16. travnja.

1

About

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

46 − = 37