Debelo crijevo je razdražljivo? Ako je upitna nesmiljena činjenica da su simptomi vrlo zajedničkih i lijekova fattibili; basta znati …

Debelo crijevo je razdražljivo? Ako je upitna nesmiljena činjenica da su simptomi vrlo zajedničkih i lijekova fattibili; basta znati ...

Chi soffre di dvotočka razdražljiv koliko je moguće biti uznemiren zbog toga da se može lako kondicirati svaki trenutak dana. Čak i da činjenica da je ta tjelesna težina toliko kontinuirano povećava, to je dovoljno za početak psihosomatike bolesti, koji se povlači iz stanja osobito stressanti i ansiogenih, symptoms of the colon irritabile su vrlo raznovrsni i dijagnosticiraju se u kratkim vremenima nije jednostavna.

Il dvotočka razdražljiv, također detto spesso kolit spastica je jedan sindrom koji mnogi puta pretpostavljaju da je simptomi i simptomi koji utječu na dioptrijski završetak, a to je delo kolon, koji se normalno bavi uzimanjem nutritivnih sastojaka koji proizlaze iz digestije. Esso, u njegovoj unutrašnjosti, je opremljena florom batterica, odnosno bijelim krumpirovima, koje dobro pomažu ispravnim asimiliranjem hranjivih tvari i surađivati ​​s ljudima u zamjenu za proizvode koje ne koristimo. Una delle conseguenze più comuni del dvotočka razdražljiv je pravedna duboka promjena u ravnoteži ove flore batterice, koja će biti odgovorna za najveći dio poremećaja prisutnih.

3

slika

Getty Images

Bolesti debelog crijeva

Soffrire di colite vuol dire go incontro jedan niz poremećaja koji su vrlo različiti i mijenjaju se temelji na gravitaciji i subjektu. Općenito su najčešće simptomi:

 • Periodi diarrea alternati a stipsi
 • Gonfiore e endome dolente
 • Meteorismo
 • Reflusso

  Nekad i sintomi mogu također biti aspecifici ne legati striktno al tratto digerente. Sposobnost se može optužiti za: migrenu, bol u leđima, asteniji, teških koncentracija ili epizoda od tahikardije. Također, neke lijekove mogu negativno utjecati na naš debelo crijevo, dolaze primjerice lijekovi za osteoporozu koji mogu izazvati snažan porast količine želuca.

  Jedno posebno vrijeme u kojem je lako potrajati od ovog poremećaja, primjerice, je tijekom pregnancya, Naročito u posljednjim mjesecima gestacije, kada se fetus postaje velik i lako se zbunjuje u cijeloj abdominalnoj boji, uzrokujući probleme probavnog, stiticijskog i refluksnoga dovoljno snažnog.

  slika

  Getty Images

  1

  le uzrokuje razdražljivost del kolona, dakle, mogu biti višeplici ed extremmente variabili. Ormai je poznato da je intestinalna radnja došla u sekundarnom mozgu i predstavlja točno određenu mrežu neurona direktno povezana sa sustavom nervosa. Ako su ti neuroni suviše osjetljivi, mogu funkcionirati u maniri scomposta ed eccessiva ili u modi blando, u svakom slučaju se može promijeniti i delicato equilibrio physiologico.

  Pored toga, također hormon serotonina može imati ulogu u ovim promjenama. U stvari, osim toga, smatra se da je ormone del benessere, čiji stupnjevi moraju biti uobičajeni umor i dijete, ona također predstavlja molekulu koja, jednom trenutku oslobađanja u tijelu, nalazi se na specifičnoj proteini prisutnoj u pareti intestinale e ne regola la motility. Ovo znači da postoje deficiti u broju ovih proteina koji moraju imati kapsule, kao što je serotonin i može uzrokovati epizoda diarreje koja se izmjenjuju s periodi di forte stipsija.

  Neupitno, u nekom okviru, ovo je sastavni dio emocionalne uloge koji igra ključnu ulogu: stres, depresija, malumori i anksioznost glavni su uzroci poremećaja gastriga koji određuju tipičnu bol, često lokaliziranu desnom stranom ili mučninu, mučninu i meteorizam, svjetlosni znakovi razdražljivosti.

  Dođi ovamo, la dijagnoza di kolon irritabile nije jednostavna jer često prije dolaze do stabilizacije ovog poremećaja potrebno je isključiti prisutnost drugih bolesti koje se pojavljuju u sličnom obliku, na primjer, Crohnova bolest, celijakija, ulcerozni kolitis, itd. zbog toga bi moglo biti normalno potrebno izvršiti analizu krvi potpunosti, u slučajevima teže, i kolonoskopija. Jednom uklanjaju sve bolesti povezane s tim simptomima, il mezzo miglior za nadimak jedne dijagnoza di kolon irritabile je unaprofondita anamnesi. U stvari, potreban je način da se usmjeri doživljaj, a također i da se u trenu pokazuju veći poremećaji.

  Remedies per il colon irritabile

  slika

  Getty Images

  Premda je neugodan neumjeren, il dvotočka razdražljiv je bez sumnje izrazito zabrinut, a epizoda dijeta može utjecati na životni vijek trajanja. La cura per il colon irritabile ovisno o ozbiljnosti epizoda i simptoma, ali nedvojbeno ispravno napajanje može činiti čudesne miraclee za one koji pate od čestih epizoda kolitisa. La dieta consigliata da se slijedi u tim slučajevima mora biti rigorozna i predvidjeti prvu fazu detossificacije, u kojoj se eliminiraju niz gripi i inflamatorima, po gradu gradu reinserirli kada se počnu ublažiti simptomi.

  Parallelamente alla dieta, bit će potrebno također liječiti floru intestinale. I nostri batteri buoni che cooperano per la buon funzionamento del nostro intestino sono spesso danneggiati sia nel numero che nella tipologia nei casi di colon irritabile. Ovo znači da će biti ispravno fermenti lattici po ponovnom uspostavljanju ravnoteže koja je prethodno bila.

  Cosa mangiare e cosa se izbjeći ako se boluje od debelog crijeva irritabile?

  Sigurno je preporučljivo izbjegavati suviše prepuno pasti, tako da ne gubite prekomjernu količinu krvnih žila. E 'preporučljivo konzumirati male prostore rasprostranjene tijekom dana. Oltre a mangiare pet puta dnevno, također je poželjno masticirati dugo e con calma. Usto, potrebno je raditi i na partici emotivnosti i stanja anksioznosti i stresa koje se često podmiruju s prehranom. Budući da je jedna vrsta poremećaja vrlo raznovrsna, može biti odgovorna i zbog nedostatka slabosti kao i od suprotnog problema: jedan od ključnih simptoma onih koji boluju od kolitisa je neočekivano dimagrimento, trebalo je da se ejakulirati sve više i više teško.

  Ako se odaberete kako bi se izbjegle i one koje se odobravaju, uspjet će se poboljšati, i vrlo, svoje vlastite uvjete.

  slika

  Getty Images

  Dija da slijedi po kolonu razdražljiv

  Si je ampiamente pokazao da je jedna dijeta s niskom prisutnošću pojedinih sugerija fermentabilnih, takvi FODMAPS uspjeli su poboljšati u vrlo kratkom vremenu simptomi. Prema tome, gli alimenti da evitare per chi soffre di debelog crijeva irritable sono:

  • Fritture
  • Snack i proizvodi industriali
  • Pretvori se
  • Latte i lakticini, sopratuttto in caso di intolleranza
  • Spezie piccanti
  • Energizzanti dolaze kao caffe bar

   I cibi permessi ovisno o tipu dišnog sustava koje se boli: bilo da imate stanja koja, naprotiv, pati od epizoda diarreje, možete konzumirati izvore proteina kao što su životinjska bijela riba i riba. Via libera također carot, insalata iceberg o indivia, finocchi e sedano; u najboljem slučaju, preferiraju se kremu od riže, a da su, u najmanjoj fazi, precizni, cjeloviti sastojci koji bi zbog svoje neugodne kompozicije trebali iritirati većinu le pareti intestinali, pogoršanje simptoma. Tako da je legendarni bandire po jednom razdoblju, a preferira se preferirati jogurt, limun i patat. S druge strane, neadekvatna doza vlakana ne može pomoći u pravilnosti intestinala, dok je potrebno predprijavati i povrće, a također i fruticu, uglavnom. Umetanje stabala povećava se postupno, a količina će pomoći kolonu, a ne preopteretiti se i ponovno uspostaviti u što je prirodnije moguće ispravno funkcioniranje.

   slika

   Getty Images

   Liječenje prirodnih bolesti po iritabilnom debelom crijevu

   Visto da je problem debelog crijeva irritable je bogat sfaccettature i ima vrlo baziranu bazu, također je pristup homeopatije da se smatra. Uistinu, se crediamo fortemente nel cure naturali e abbiamo un 'erboristeria od povjerenja koje vam je potrebno, mogu se naći i korisnici cura omeopatica koji mogu pratiti i integrirati našu alimentazione corretta.

   I fitoterapici baze kamilice, tiglio, valeriana i passiflora su među lijekovima koji su najčešći za ublažavanje tegoba, dok je korijen koristan u prisustvu stipsa može biti dekocija malvode, juhe od aloe čisto od 100% ili baza di polu chia. Tisane baze od finocchio su drenanti i detossificanti i pomažu poboljšati dolje adut. Temeljna bolest za bolest je veličanstvena fermenti lattici. Ovo je potrebno da se savjetuje od stručnjaka, budući da nisu svi potrebni za svrhom i potrebama samo one koji stvarno servono.

   Što je zbunjujuće ako se bolest nadražuje

   Posavjetujte se sa svojim liječnikom kako biste obavili analizu rituale i dolazite na dijagnozu ako je sumnjivo.

   Odmah nakon toga potrebno je modificirati način kako bi se izbjegao prehrambeno zdravlje. Uz pomoć prehrambenih proizvoda izabrati će se hraniti ili smanjiti količinu probiotika koji će raditi na ponovnoj uspostavi l'equilibrio intestinale.

   1

   About

   Leave a Reply

   Your email address will not be published. Required fields are marked *

   17 − = 12