Anemija mediterana: što je, simptomi, uzroci i liječenje

Anemija mediterana: što je, simptomi, uzroci i liječenje

Vi ste ikad sentito parlare di l 'anemija mediterranea? Dobro, znamo da se bez znanja može biti jedna portatrice sana di anemia mediterranea. Ovo je slučaj da se bolje upoznajete s ovim bolestima, kako biste shvatili što se to dogodilo i krenuti.

L'anemia mediterranea (o talasemija) je jedna bolest koja je utvrđena kao posljedica nedostatka u proizvodnji emoglobina. L'emoglobina je pigmentacija globuluma koje dovode do transporta oksigena. Ovo uzrokuje nedostatak krvnih žila (RBC) kao anemija. Ja mogu biti roditelji sani, bez essere malati. I djeca s najužim oblikom često su prije preživljavanja ili neposredno nakon. Dva tipa glavne dijabetes su nazivati ​​"alfa" e "beta". Ova je distincija ovisna što dio proteine ​​nije dovoljno.

3

U oba tipa anemije mediteranske su bolesti i bolesti koje se prenose iz roditelja ai figli. Un bambino che eredita un gen mutato je un portatore sano, jer se radi o jednoj bolesti genetike autosomica recessiva i većina nositelja sani može voditi vita della completamente normale.

Svjesno je da je anemija mediterranea nem contagiosa. Dođi si trasmette l'anemia mediterranea? Jedno dijete koje je ostavilo zbog genijalnih bolesti (jednog od svakog roditelja) biti će bolestan. Djeca imaju dovoljnu vjerojatnost da će biti bolestan, 50% vjerojatnosti biti zdravstveno nositelj i 25% vjerojatnosti biti u dobrom stanju.

Većina osoba s talasemijom alfa ima mala simptoma bolesti. La forma più grave di talassemia alfa pogoduje osobama jugoistočne Azije (cinesi e filipini) uzrokuje smrtnu fetalu ili neonatalnu. Le persone su ostavile četiri genije, zbog svake roditelje. Ako mancano jedan ili više genija talasemija je di tipo alfa. Tijelo nema dovoljno količine emoglobina. Unportatore san nije znak bolesti. Ako se roditelji ne prenose zbog genije, postoji jedna talazemija alfa o talasemiji tipa sekundarnog koji uzrokuje anemiju lieve. Ako se ne postupa s genomima, onda se provjerava hemoglobina H (dijagnosticirana kroz analizu krvi), koja je na neki način formirana talasemija koja izaziva anemiju.

Anemija mediterranea, i symptoms

Simptomi talasamije beta ovise o graviteti bolesti. Simptomi su najčešće anemija. I nositelji sani ne pokazuju nikakve znakove. Specifični simptomi i simptomi bolesti i simptomi su: nedostatak dipstaže, dijabetes, dijabetes, dijabetes, poremećaj jetre milza gonfi, ittero. Chi pratica sport i ima vrijednost inferiornog hemoglobina 9 g / dl ima nižu vrijednost koja može biti važna. Oko 60 milijuna ljudi u cijelom svijetu su nositelji sani di talasemije. U sljedećih 50 godina ovaj će bolesti biti težak problem za čovječanstvo. Jedini način za prevenciju difuzije talasemije je podvrgavanje test genetici.

Anemija mediterana, la cura

Trenutačno postoje različiti rješenja koja stanno dando dobre rezultate. Primjer za transplantaciju staničnih stanica povezanih s korijenom donora kompatibilan je za najteže slučajeve, a za ostale subjekte, dijelove transfuzijskih i farmaceutskih lijekova, preporučujemo jedan stil života, jednu dijetu koja nije previše bogata željezom e prije svega velika prudencija za izbjegavanje svih mogućih infekcija.

1

Najbolji način borbe protiv anemije mediteranske, međutim, je prevencija. Prije di avere je dijete, svi oni koji su u obiteljima slučajeva talasemije, o sumnji da se moraju nositi, trebali bi podnijeti testove krvi da otkriju da su rizici od smrti infekcije od beta-talasemije major.

1

About

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

40 − 39 =